Ιοί, Βιολογικά Οπλα και οι Λαοί ως Πειραματόζωα

του Γιώργου Γιαγκίδη, διαιτολόγου-διατροφολόγου, μεταπτυχιακού φοιτητή Ιατρικής ΑΠΘ, μέλος Ε.ΠΑ.Μ Θεσσαλονίκης.

 

Βιολογικό όπλο καλείται κάποιος βιολογικός παράγοντας (ιός, βακτήρια κ.α) που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επιθετικός παράγοντας πρόκλησης θνησιμότητας.

Τα χρόνια της αθωότητας έχουν παρέλθει και σήμερα πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για το θέμα των βιολογικών όπλων, σε μια εποχή που ο Εμπολα, η Ευλογία και ο Ανθρακας πλάι σε άλλες νόσους, μελετώνται και κατασκευάζονται συστηματικά και επίσημα από τα μεγάλα κράτη, όπως οι ΗΠΑ, ήδη από τον Ψυχρό Πόλεμο (3).

Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η πρόσφατη επιδημία του αιμορραγικού ιού Εμπολα το 2014, ενός ιού με θνησιμότητα 53% σε 9.000 κρούσματα, ο οποίος ανάγκασε τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας (WHO) να κηρύξει έκτακτη κατάσταση για την παγκόσμια υγεία. Ο συγκεκριμένος ιός πρωτοεμφανίστηκε το 1976 στην Αφρική, πριν το τελευταίο του ξέσπασμα στις μέρες μας (2).

 

7042_lores-Ebola-Zaire-CDC_Photo

Φωτογραφία του 1976 με δύο νοσοκόμες να στέκουν εμπρός στη Mayinga N’Seka, ασθενή του ιού Εμπόλα.

Εφόσον λοιπόν μεγάλη κράτη, με τις ΗΠΑ στην κορωνίδα της σχετικής κατάταξης, ασχολούνται ανοικτά με την μελέτη και παραγωγή βιολογικών όπλων τύπου Εμπολα, παρότι οι ΗΠΑ επίσημα εγγυήθηκαν το 1969 πως παύουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα, δεν θα πρέπει λοιπόν να μας παραξενεύουν ξαφνικές επιδημίες και πανδημίες από νεοφανείς ασθένειες και ιούς (3).

Diseased_Ebola_2014

Ο τρομακτικός δείκτης θνησιμότητας του ιού Ebola

Κάλλιστα μπορούμε να μιλάμε έως και για εργαστηριακά «ατυχήματα» που ωθούν στη διάδοση της νόσου, ωστόσο αυτό απαιτεί εκτεταμένη έρευνα και χειροπιαστές αποδείξεις, όπως και να έχει όμως ο κόσμος μας ολοένα πλησιάζει σε αυτόν του σύμπαντος του Resident Evil.

Σε αυτό άλλωστε έρχεται να μιλήσει και από μόνο του, το γεγονός πως οι ΗΠΑ το καλοκαίρι του 2019 διέκοψαν την έρευνα σε ιούς και άλλα βιολογικά όπλα στα στρατιωτικά τους εργαστήρια του Fort Detrick, ύπο το φόβο διάδοσης των νόσων του άνθρακα, ευλογιάς και Εμπολα (3).

Κλείνοντας, αξίζει να σημειωθεί πως η Ν. Κορέα το 2014 κατηγόρησε ανοικτά τις ΗΠΑ πως διέδωσαν τον Εμπολα και μάλιστα χρησιμοποίησαν την Αφρική ως το πειραματικό τους υπόστρωμα, στα πλαίσια εγκαθίδρυσης της παγκόσμιας κυριαρχίας τους, όπως αναφέρει το κράτος της Ν. Κορέας(4).

 

Πειραμάτα σε πολίτες δίχως συναίνεση

 

To 2002 ήρθε στο φως ένα ρεπορτάζ του Guardian που μίλησε για  «ψεκασμούς» και πειράματα σε απλούς πολίτες στην Αγγλία δίχως συναίνεση και γνώση, μέσω βακτηρίων και βαρέων μετάλλων που εκλύθηκαν στην ατμόσφαιρα κατά των Βρετανών πολιτών, υπέρ >100 πειραματικών δοκιμών από το επιστημονικό πάρκο Porton Down (5,6).

 

pg-15-chemical-war-6-getty

Διαμαρτυρία στο Porton Down το 1963

Αυτά τα απάνθρωπα πειράματα έλαβαν χώρα την περίοδο 1940-79 στην Αγγλία, χωρίς να το γνωρίζει κανείς από τα «πειραματόζωα», δηλαδή τον αγγλικό λαό, φυσικά υπέρ της προστασίας της χώρας από το βιολογικό πόλεμο που ετοίμαζε ο χρήσιμος «μπαμπούλας» της Ρωσίας(!).

Δηλαδή πράττουμε ένα κρυφό ή παραποιημένο κατ’ουσία γνωστό «κακό» για να προστατέψουμε από ένα άλλο «κακό», συνήθως απολύτως φανταστικό.

Πολλές από αυτές τις δοκιμασίες αφορούσαν την αποδέσμευση δυνητικά επικίνδυνων χημικών ουσιών και μικροοργανισμών σε τεράστιες ποσότητες του πληθυσμού, χωρίς να ενημερώνεται το κοινό ποτέ.

Ένα κεφάλαιο της έκθεσης «The Fluorescent Particle Trials», αποκαλύπτει πως μεταξύ του 1955 και του 1963 αεροσκάφη που πέταξαν από τη βορειοανατολική Αγγλία μέχρι την άκρη του Cornwall κατά μήκος των νότιων και δυτικών ακτών και έρριπταν τεράστιες ποσότητες ενώσεων καδμίου (zinc cadmium sulphide) στον πληθυσμό.

Το κάδμιο αναγνωρίζεται ως αιτία καρκίνου του πνεύμονα και ήδη από τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου θεωρήθηκε από τους Συμμάχους ως χημικό όπλο.

Σε ένα άλλο κεφάλαιο, «Large Area Coverage Trials», περιγράφεται πως το Υπουργείο Άμυνας μεταξύ του 1961 και του 1968 έθεσε υπό έκθεση σε μικροοργανισμούς περισσότερους από 1 εκ ανθρώπους κατά μήκος της νότιας ακτής της Αγγλίας, από το Torquay έως το New Forest, με έκθεση σε βακτηρίδια όπως το Ε.Coli και το Bacillus Globigii, που μιμείται τον άνθρακα.

Αυτές οι απελευθερώσεις προήλθαν από ένα στρατιωτικό πλοίο, το Icewhale, αγκυροβολημένο από την ακτή Dorset, που ψέκασε τους μικροοργανισμούς σε ακτίνα 5 έως 10 μιλίων.

Η έκθεση αποκαλύπτει επίσης τις λεπτομέρειες των δοκιμών DICE στο νότιο Dorset μεταξύ 1971 και 1975, όταν ψεκάζονταν στον αέρα μαζικές ποσότητες βακτηρίων serratia marcescens, με προσομοιωτή άνθρακα και φαινόλη.

Η Sue Ellison, εκπρόσωπος του Porton Down, δήλωσε:

«Ανεξάρτητες εκθέσεις σημαντικών επιστημόνων έδειξαν ότι δεν υπήρχε κίνδυνος για τη δημόσια υγεία από αυτές τις εκδόσεις που πραγματοποιήθηκαν για την προστασία του κοινού.

 «Τα αποτελέσματα από αυτές τις δοκιμές θα σώσουν ζωές εάν η χώρα ή οι δυνάμεις μας αντιμετωπίσουν επίθεση με χημικά και βιολογικά όπλα».

Και εδώ εύλογα διερωτάται κανείς:  Τότε γιατί αυτές οι εκθέσεις παρέμειναν ένα επτασφράγιστο μυστικό για δεκαετίες;

Ως είπαμε: Πράττουμε ένα κρυφό ή παραποιημένο κατ’ουσία γνωστό «κακό» για να προστατέψουμε από ένα άλλο «κακό», συνήθως απολύτως φανταστικό.

Εν κατακλείδι, ας μην μας εκπλήσσει τίποτε όταν ο κόσμος μας διοικείται από τέτοιου τύπου ολιγαρχίες, πάντα για το «καλό» μας, μόνο με τη λαϊκή κυριαρχία στο τιμόνι των εθνών μας δύναται να υπερκεράσουμε αυτή την απόλυτα νοσηρή και επικίνδυνη χρήση της επιστήμης.

1. FDA, Anthrax.

2. Styliani Loukatou, Paraskevas Fakourelis, Louis Papageorgiou et al, Ebola virus epidemic: a deliberate accident?, J Mol Biochem. 2014 ; 3(3): 72–76.

3. Independent, Research into deadly viruses and biological weapons at US army lab shut down over fears they could escape, 2019.

4. Independent, North Korea accuses US of spreading Ebola and choosing Africa as a bio-weapon testing ground, 2014

4. The Guardian, Millions were in germ war tests, 2002.

5. Ιndependent, How the British Government subjected thousands of people to chemical and biological warfare trials during Cold War, 2015.

Leave a comment